D&B, BIM en robotprinters op de werf!

Innovatieve samenwerking tussen Sanitel en Vandenbussche voor woonzorgnetwerk Dunecluse baart opzien.

In het prestigieuze project van de woonzorgcentrumuitbreiding Dunecluze in Koksijde slaan Sanitel en Vandenbussche de handen in elkaar. Als HVAC-S System Integrator werkten we samen met Bejaardenzorg KEI en AIKO Architecten & Ingenieurs. Van ontwerp tot oplevering werden echt innovatieve technieken ingezet die het bouwproces hebben versneld en de kwaliteit van het eindproduct verhoogd.

Van ontwerpfase tot gedetailleerde uitvoering

Onder leiding van Christophe Deloz, hoofd van de afdeling gebouwtechnieken, nam de studieafdeling van Vandenbussche Bouw de verantwoordelijkheid voor het ontwerp tijdens de aanbestedingsfase. Nadat de samenwerking tussen Vandenbussche Bouw en Sanitel van start was gegaan, heeft Sanitel de zorg voor verdere verfijning, gedetailleerde uitwerking in BIM en de uitvoering op zich genomen.

Design & build voor uitmuntend ontwerp en realisatie

De bouwheer koos een Design & Build-concept, wat resulteert in een gestroomlijnd proces en een uitgebreid BIM-model dat zowel ontwerp als uitvoering optimaliseert.

Samenwerkingskracht in BIM

Door nauwe samenwerking tussen Vandenbussche Bouw en Sanitel ontstaat er een gedetailleerd BIM-model dat als leidraad fungeert.

Versterking van comfort en efficiëntie

Onze HVAC-S oplossingen zorgen voor veel comfort en efficiëntie in Dunecluze. We creëren een aangename woonomgeving voor de bewoners en waarborgen duurzame energie-efficiëntie op de lange termijn voor de eigenaar.

Vandenbussche’s robotprinter op de werf – een echte innovatie.

Bouwbedrijf Vandenbussche verlegt grenzen met een unieke aanpak. Het bedrijf loopt in Vlaanderen voorop als pioneer door de inzet van mobiele topografische robots, de BIM-printer.

Dit innovatieve apparaat tekent digitale tekeningen nauwkeurig op de vloer, waardoor bouwen efficiënter en nauwkeuriger wordt dan ooit tevoren.

Efficiëntie versterkt, fouten geminimaliseerd: deze robotprinter tilt het bouwproces naar een hoger niveau.

Door digitale plannen op ware grootte op de werkvloer te visualiseren, verminderen we menselijke fouten en verlopen bouwwerkzaamheden vlotter dan ooit!

Samenwerking voor innovatie en succes

Sanitel gelooft dat innovatie en samenwerking de sleutels zijn tot succes in de bouwsector. Het bewijs daarvan wordt toch wel sterk in de verf gezet door de samenwerking Vandenbussche-Sanitel. Het Duneduze-project mag worden gezien als een mijlpaal in de bouwindustrie en is een inspiratiebron voor verdere innovatie. We gaan u zeker op de hoogte houden van de voortgang van dit project.

De Sanitel componenten
voor geïntegreerde HVAC-S